fbpx

2 jaar geleden werd de eerste verblijfsovereenkomst getekend voor ffWonen in Beekbergen.

foto © DTZ

In 2 jaar tijd hebben we bij ffWonen zo’n 30 mensen mogen verwelkomen. Mensen met over het algemeen een dakloze achtergrond of mensen waarbij net de dakloosheid kon worden voorkomen omdat ze meteen konden doorstromen naar onze woning.

Ongeacht het woonverleden blijkt het mogelijk om weer een woning te kunnen bemachtigen maar soms is het erg moeilijk. Over het algemeen lukt het om door te stromen binnen 6 tot 9 maanden en hun leven weer soms met begeleiding kunnen oppakken. Hiervoor hebben we alle partijen hard nodig. Een goede samenwerking met de corporaties is nodig maar deze lijken sterk afhankelijk te zijn, zo zeggen ze, van wet en regelgeving waarbij het heel moeilijk is om mensen met een beschadigd woonverleden weer in een woning te krijgen.

foto © DTZ

Nog steeds blijkt dat ffWonen steeds vol zit en de vraag alleen maar groter wordt. Op dit moment tijdens het schrijven van dit bericht zijn er 5 mensen die kans maken op een kamer bij ffWonen maar er zijn er op dit moment 2 beschikbaar.
Naast ffWonen en de huidige opvang in Apeldoorn blijkt er nog altijd behoefte te zijn aan een plek voor gezinnen, vaders of moeders met kinderen, stelletjes, ouderen en mensen met een niet gediagnosticeerde verstandelijke beperking waardoor ze verkeerde beslissingen maakten met als gevolg dakloos te raken en mensen die simpelweg niet passen en zicht niet veilig voelen binnen de huidige bezoekers van de opvang die Apeldoorn te bieden heeft.

ffWonen 1.0 staat. Tegelijk zijn we inmiddels ons ook aan het verdiepen in een ffWonen 2.0 We hebben diverse opvanglocaties in Nederland bekeken en ideeën op gedaan. Tijd om met elkaar weer naar de tekentafel te gaan en de ideeën om te zetten naar een concreet plan.

2 jaar ffWonen een groot succes