verhuizenHet liefst helpen we mensen uit hun dakloze bestaan naar een eigen huis met  inboedel. Dit project blijkt echt een succes.

EHBW (Eerste Hulp Bij Wonen) is ontstaan om  mensen concreet te helpen bij het zoeken naar een woning of kamer. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Want uiteindelijk willen wij het liefst mensen helpen uit hun dakloze bestaan, naar een eigen huis. En als het lukt proberen we ook te helpen bij het vinden van een eerste inboedel.

Want als je (soms jaren) dakloos bent geweest, valt het niet mee om een nieuwe start te maken. Vaak begint dat heel bescheiden, soms met niets. Geen bed, geen bank, geen potjes en geen pannetjes. Geen witgoed, geen vloerbedekking of gordijnen. Er moet dan nog heel veel gebeuren. Daar helpen wij graag bij.

We zoeken dan ook regelmatig spulletjes. Berichten daarover verschijnen in de regel op Twitter en/of Facebookpagina. Maar ook tussendoor kunt u inboedel bij ons aanbieden. Dankzij sponsor STOOR Apeldoorn kunnen wij het hele jaar door een kleine hoeveelheid meubels, witgoed en andere huisraad opslaan.

Daarnaast zoeken we mensen die willen helpen bij het klussen of verhuizen. We doen dit vaak samen met Stichting Present, maar zoeken ook zelf regelmatig vrijwilligers die zich hiervoor beschikbaar willen stellen.

Zelf ook een helpende hand bieden? Of heb je goede bruikbare spullen over die je graag aan een ex-dakloze gunt? Neem dan contact met ons op via bert@dakloosapeldoorn.nl

Voor het ophalen van spullen in omgeving Apeldoorn hebben we een ophaalteam. In dit team worden kleine ophaalklusjes via een whatsappgroep aangeboden. Bijvoorbeeld een koffiezetapparaat of een waterkoker. Iemand uit het ophaalteam kan zich melden om dit klusje op zich te nemen. Mocht je je voor dit ophaalteam willen aanmelden dan kun je een email sturen aan bert@dakloosapeldoorn.nl