fbpx

Dankjewel!!!

dankjewelOok via deze weg willen we je enorm bedanken voor je belangstelling, betrokkenheid en steun het afgelopen jaar. En mocht je ons nog willen helpen met een eindejaarsgift, heel graag.

Mede namens onze vrienden van de straat: bedankt! En een heel gelukkig en gezegend 2016!

PS: Omdat we voor onze mailing deze maand bewust gekozen hebben voor een kerstkaart en geen volledige nieuwsbrief, volgt hier het nieuws wat je anders zou hebben gemist:

Voorlopige resultaten – een eerste indruk:

Aan het einde van het jaar komen ook de eerste cijfers weer binnen. Tijd om de balans op te maken. Op het eerste gezicht lijkt 2015 een jaar te zijn waarin een forse toename uit 2014 (gelukkig) niet doorzette. Dit klopt ook met onze beleving uit de dagelijkse praktijk. Wij konden “merken” dat het rustiger was. Rustiger op straat, maar ook rustiger op bijv. het spreekuur voor hulpverlening. Ook de groep “nieuwe” daklozen, waarover wij vorig jaar alarm sloegen, leek weer wat af te nemen. Hopelijk merkt ook deze groep dat de economie en de werkgelegenheid weer aantrekken. Daarnaast hebben wij de indruk dat ook zij steeds beter zelfstandig de weg weten te vinden naar hulpverlening, hulpverlening die op zijn beurt steeds beter is ingesteld op hulp aan deze doelgroep. Een overzicht in beeld:

Ontwikkeling cijfersNieuwsbrief familie Bijl en artikel Stentor

“Onze”Stentor project Richard Bijl Richard en zijn gezin gaan verhuizen. Ze hebben hun huis verkocht en gaan op zoek naar een nieuwe plek, waar ze niet alleen zelf kunnen wonen maar ook nog eens 5-10 niet-verslaafde dak- en thuislozen een tijdelijk thuis kunnen bieden. Ze schrijven er over in hun nieuwsbrief. Niet ontvangen? Download ‘m hier. Daarnaast heeft ook de Stentor erover geschreven (klik op het plaatje hiernaast voor volledige grootte).

 

Maaltijd met 50 Syriërs en 500 volgers op Facebook!

Op woensdag 9 december hadden niet alleen een maaltijd met dak- en thuislozen, maar ook hadden wij 50 Syrische vluchtelingen te gast. Het was een groot feest! Syrische Chef-kok Rami kookte zo niet alleen voor Apeldoornse dak- en thuislozen, maar ook voor 50 van zijn vrienden in de noodopvang. We zijn enorm blij met deze mooie samenwerking.

Mede nav deze actie gingen wij de afgelopen weken over de 500 volgers op Facebook. Volg je ons nog niet? We zijn hier te vinden! Ook op Twitter zijn we actief. Volgen kan hier!

 

Actie Sprengeloo en Kruidvat 1 minuut gratis winkelen

Twee keer feest deze maand: dankzij een inzamelingsactie van Sprengeloo kregen wij een grote hoeveelheid houdbare levensmiddelen. Daar kunnen wij heerlijke gerechten van gaan bereiden de komende maanden. En van Kruidvat mochten wij bij de opening van de nieuwe winkel aan de Linie 1 minuut gratis winkel. Andy Laning mocht ons vertegenwoordigen. Kruidvat en Sprengeloo: dank jullie wel!

Sprengeloo andy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot volgend jaar!!!

Nogmaals heel erg bedankt voor je steun het afgelopen jaar. Mede dankzij jou hebben we ontzettend veel mensen kunnen helpen. We hopen dat je ons ook komend jaar wilt blijven steunen en wensen je een goed en gezegend 2016!

Eindejaarsbericht