fbpx
Hoog tijd voor een update van onze kant. De vorige is alweer bijna een half jaar geleden. Groot nieuws toen: Richard en Ivonne Bijl hadden een huis met als doel niet-verslaafde dak- en thuislozen op te gaan vangen. En daar zijn we sindsdien ook erg druk mee geweest.
In de eerste plaats uiteraard Richard en Ivonne zelf. Verhuizen, verbouwen, rondleidingen geven, tekenen, plannen… maar de werkzaamheden vorderen gestaag, het begint echt ergens op de lijken:

Ook als Stichting hebben wij niet stilgezeten. We zijn druk bezig fondsen te werven om ook het bewonersgedeelte straks goed te kunnen opknappen en inrichten.

Jaarverslag: minder buitenslapers geteld in 2016

Net als elk voorjaar verscheen ook nu weer ons jaarverslag over 2016. Het ishier te downloaden. De samenvatting: de prognose die wij op basis van de eerste zes maanden deden kwam gelukkig niet uit. Uiteindelijk telden wij voor het tweede jaar op rij minder mensen met een hulpvraag. En ook het aantal geregistreerde buitenslapers nam in 2016 af.
Wat ons betreft positieve ontwikkelingen en we hopen uiteraard dat deze trend doorzet.

Nacht zonder dak

Vorige week hielden de tieners van de Jachtlaankerk een Nacht Zonder Dak. Eén nacht om te ervaren hoe het is om dakloos te zijn. Ben Bloem mocht namens ons iets vertellen over dakloosheid in Apeldoorn, waarna zij met pallets, zeiltjes en slaapzakken een heus sloppenwijkje bouwden:

Als je zelf ook een Nacht Zonder Dak wilt organiseren, kijk dan opwww.nachtzonderdak.nl. Of stuur ons een mailtje, we denken graag mee.

Word vriend van dakloosapeldoorn!

Maak het jezelf makkelijk en doe ons een groot plezier…
Wel eens een eenmalige gift overgemaakt? Maak het jezelf makkelijk en wordt vriend, voor een klein bedrag per maand.
Zoals veel goede doelen zijn wij afhankelijk van donaties, fondsen en subsidies. Voor het aanstellen van een coördinator ontvangen wij subsidie van de gemeente Apeldoorn. Voor alle andere zaken zijn wij 100% afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Alle beetjes helpen daarbij. Zo sponsor je al een warme maaltijd voor 3 euro per maand. Je gift gaat niet naar dure personeelskosten, maar rechtstreeks naar praktische hulp aan lokale dak- en thuislozen.
Ja, ik word vriend van dakloosapeldoorn
Jaarverslag, minder buitenslapers en ander nieuws: