fbpx

Onze missie

Wij willen omzien naar kwetsbare mensen in onze directe omgeving, met name dak- en thuislozen.

We willen daarom voorzien in de meest basale behoeften zoals eten, kleding en hulp bij het vinden van onderdak.

Uiteindelijk willen we graag een relatie opbouwen met mensen die ook een steun in de rug of juist een hart onder de riem nodig hebben.

Dit willen we doen door bovenal betrouwbaar te zijn. We proberen daarom niets te beloven wat we niet na kunnen komen en altijd trouw te blijven aan onze intenties.

Bekijk hier ook ons Visiedocument – Beleidsplan 0.3 (.pdf 322kB).

Historie

Ons werk is in 2002 begonnen vanuit een particulier initiatief. De evangelische zendingsgemeente Menorah heeft vervolgens een werkgroep opgericht met als doel het omzien naar de plaatselijke dak- en thuislozen.

Mede doordat in de loop der tijd steeds meer vrijwilligers uit andere kerken zijn gaan meedoen is in 2009 de interkerkelijk stichting Dak- en ThuislozenZorg (DTZ) Menorah opgericht.

De naam Menorah blijft o.a. nog verbonden vanwege de ontstaansgeschiedenis en de locatie van veel van onze activiteiten (in het kerkgebouw van Menorah aan de Paslaan).

Eind 2010 hebben wij mede dankzij een subsidie van de Gemeente Apeldoorn een fulltime kracht kunnen aannemen, waarmee het werk ook de nodige logistieke ondersteuning krijgt. Ook kunnen hulpvragers nu doordeweeks terecht voor een gesprek, kleding of voedsel. Klik hier voor ons volledige aanbod.