fbpx

Voor de zondagavond is het de bedoeling dat u kookt voor 25 personen per kookploeg.

Richtlijnen
– In geval van aardappelen 2 grote bakken bijna vol
– Wanneer er vlees gekozen wordt afstemmen met de andere kookploeg zodat er voor alle eters een stukje vlees is. U kunt ook kiezen om in elk geval te zorgen voor 50 stukken vlees.

Hutspot met Indonesisch tintje

25 personen
6 hele grote winterwortelen
3,5 kilo grote ui
6 paprika groen
6 paprika rood
4 zakjes kant en klare Nasie kruiden uit een pakje
2 grote zakken aardappelen
25 stukjes kip dij file

Surinaamse zuurkool

25 personen
2kg voorgekookte zuurkool of 5 pakjes van de supermarkt
6 grote uiten
6 tomaten
6 teentjes knoflook
7 runder rookworsten
10 pimentkorrels
4 sesamblaadjes
1 blikje tomatenpuree
2 madame jeanette
2 bosjes selderij
3 theelepel korianderpoeder
3 theelepel komijnpoeder
1,5 theelepel nootmuskaat
grote zak aardappelen vastkokend
water zout (grote pan) rijst

Macaronie

25/30 personen
6 kilo macaroni
12 zakjes kruiden
3 kilo rundergehakt
8 keer 500 gr roerbakgroente
3 zakjes waspeen
6 prei
6 zakjes ijsbergsla of een andere frisse salade

Boontjes en gehakt

7 potten met worteltjes en doperwten
10 kilo aardappelen.
30 kleine gehaktballetjes met jus. (Overleggen met andere kokers zodat er voor iedereen vlees is 50x)
Lekker met appelmoes of komkommers in zuur

Rijst recept

Rundergehakt; 1700 gram
Gesneden uien 900 gram
Gesneden prei 400 gram 
Ketjap Manis 33 eetlepels
Sambal oelek 8 theelepels
Potten sperziebonen 3 (uitlekgewicht: 360, netto 680gr)
Potten witte bonen 6 (uitlekgewicht: 490, netto 720 gr)
Blikken perziken 3 (uitlekgewicht: 480, netto 820 gr )
Deze hoeveelheden dus 2x voor 40 personen
Bij dit recept hebben we 4 kilo rijst gebruikt

Rijst met kerrie en pasta (2 recepten voor totaal 30 personen

rijst recept 15 personen:
2 kilo rijst
2,5 kilo roerbakgroenten
Plus 2 kilo gehakt
Met 2 liter kerrie saus.
(in combinatie met Pasta voor 15 personen)
+
pasta recept 15 personen:
Pasta spiraaltjes 5 pakken van 500 gr.
4 pakjes tomatensaus 1 uur zachtjes inkoken en hierna aan onderstaande mengsel toevoegen.
3 dubbele pakjes spekjes uitbakken hier uien bij doen en later blik met erwten/wortels in stukjes erbij + 3 zakjes gesneden soepgroente
Saucijs 2orst 1kg koken en heel dun snijden en hier doorheen bakken.
Pasta koken en alles door elkaar mengen.

Lekkere met komkommersalade of gewone salade erbij.

Chili con carne

20 personen
2500 gr rundergehakt
7 preien in halve ringetjes
8 paprika’s in stukjes
4 uien
6 blikjes tomatenblokjes
6 blikken bruine bonen
2 blikjes kidneybonen
4 blikjes mais
4 pakjes mix voor chili con carne (dit oplossen en zeef dit door het eten zodat de gedroogde groente niet meegaat)
kruiden: peper, zout, rundvleeskruiden, tijm (vers), chili, djinten, kerrie.
3 potjes creme fraiche

werkwijze:
(gebruik 3 hapjes of wokpannen. de ingrediënten hierover verdelen.)
gehakt in olie bakken met ui
zout peper en rundvleeskruiden toevoegen
prei erbij bakken tot prei wat zacht wordt
paprika erbij 2 minuutjes roerbakken
tomatenblokjes
vocht van pakjes erbij en andere kruiden toevoegen
dit even laten inkoken
dan uitgelekte bonen toevoegen en blikjes mais
als laatste de creme fraiche.
op smaak maken met peper zout en evt chili afh. van hoe pittig je het wilt.
iets minder dan 2500 gr rijst heb erbij voegen.
en een komkommer salade 5 komkommers

ChampignonKip

25 personen
6 smalle hoge blikken unox champignon cremesoep (de blikken die je nog met water moet aanvullen)
3 paturain
5 grote uiten
3 kilo kipfilet in blokjes
5 doosjes champignons grof gesneden
Bos verse basilicum

recept
alles snijden
uien fruiten en kip toevoegen en goudbruin bakken
blikken soep toevoegen (geen water toevoegen zoals de soep eigenlijk voorschrijft)
pakjes paturain toevoegen en een paar minuten zachtjes laten koken
Vlak voor opdienen gesneden basilicum toevoegen

Lekker met een frisse sallade

Doperwtjes en worteltjes voor 20 personen

2 kilo rundergehakt (zoveel mogelijk kleine gehaktballetjes)

12 blikken of potten doperwtjes en worteltjes,

ongeveer 8 kilo aardappelen.

3 potten appelmoes.

Jus van het uit het gehakt gebakken overgebleven vocht en 12 zakjes jussaus.

OF:

3 liter jus met of zonder uitjes

Cili voor 25 personen

8 blikken bruine bonen, tweeën half kilo runder gehakt, 6 pakjes chili-corne-carne ( honig), 3 blikken ananas stukje waarvan wij het vocht voor de saus gebruikten, 6 gekleurde paprika’s en 6 uien.

24 personen vleesmix met rijst

1 pot witte bonen in tomatensaus,

3 kilogram rundergehakt

4 blikken ananas en 2 blikken perzik en 16 uien

8 teeleppels bengaalse kerrie

De uien fruiten dan blussen met de kerrie poeder

dan witte bonen met tomatensaus dan de rundergehakt dan de ananas en daarna de perzik.

Dan alles warm laten worden.

Verder 6 x 400 gram rijst koken (wat bij het bovenstaande kan worden opgediend).

Aardappelen, spersie boontjes en gehakt voor 20 personen

2000 gram gehakt, daar maak ik ongeveer 75 gehakt balletjes van.

11 potten boontjes

ongeveer 8 kilo aardappelen

Salade: een grote krop ijsbergsla

3 tomaten, 3 grote augurken, walnoten, slasaus en wat kaasblokjes.

Witte kool stamppot met gebakken uien (20 pers.):

8 k. ongeschilde aardappelen; 1 grote of 2 kleinere witte kolen; 5 grote of 7 kleinere uien.

Aard. koken; witte kool in stukjes in bouillon (6/8 rundvlees blokjes toevoegen) bijna beetgaar koken;

uien in reepjes in ruime hoeveelheid zonnebloemolie lichtbruin bakken.

Door elkaar stampen en op smaak maken met vlees- of gehaktkruiden. Gebruik het groente (bouillon)

vocht en/of roomboter om de stamppot vochtiger te maken.

12 zakjes rundvlees jus (of 10 zakjes waaraan boter is toegevoegd.; totaal 3 liter); daaraan

toegevoegd 3 k. rundergehakt (geruld).

Rijst met pilaf + kerriesaus met sperziebonen (40 pers.)

4,4 kg witte rijst (in delen koken om klontvorming te voorkomen)

4,5 kg sperziebonen (diepvries)

Voor de pilaf (saus):

2 kg rundergehakt, geruld

6 pakjes tomaten puree (à 500 g)

2 uitjes, fijngesneden

2 teentjes knoflook, fijn geperst

2 scheuten ketjap

kerriepoeder naar smaak

4 eetlepels paprikapoeder

3 blikken halve perziken, kleingesneden, het sap gaat voor een klein deel -naar smaak- ook in de saus

peper en zout naar smaak

Voor de kerriesaus

2 kg kipfilet, kleingesneden

7 zakjes kerriesaus, op waterbasis 500 ml

Spaghetti met tomatensaus (voor 20 pers.)

2 kilo spaghetti

Tomatensaus

voor 20 pers.:

3 kilo gehakt

6 pakjes tomatenpuree (à 500 g)

½ potje bruchetta kruiden (Xenox) –wellen in warm w

ater, daarna beetje olijfolie erbij

2 scheuten ketjap manis

3 tenen knoflook -geperst

4 paprika’s –fijn gesneden

1 zakje geschraapte worteltjes (500 g) –kleine stuk

jes

1½ zakje italiaanse kruiden

3 uitjes –fijn gesneden

kerriepoeder, peper en zout naar smaak

Ruim van te voren saus maken -daar wordt het gehakt

lekkerder van:

Handig: bak steeds per 1 kilo gehakt (1 uitje, 2 pakjes puree, 1 teentje knoflook etc.), dan blijft het beheersbaar.

Bak de uitjes in een beetje olie/boter, doe de gehakt erbij en bak het rul. Indien nodig: giet het gehakt even af om het overtollige vet en vocht kwijt te raken. Bak de geperste knoflook even mee, de fijngesneden paprika en de worteltjes. Doe de kruiden erbij, de kerrie, zout en peper, de bruchetta kruiden en een beetje ketjap. Roer alles goed om. Giet de tomatenpuree erbij en laat alles ongeveer 2 uur op een zacht pitje pruttelen.

Bak je alles in delen, dan doe je de saus over in een grote pan die op een klein vuurtje staat.

Kook als laatste de spaghetti en meng deze direct met de saus. Zo voorkom je dat het een grote klomp wordt.