fbpx

Een paar weken terug plaatsten wij het bericht om financiële steun voor hulp aan Igor en Galina Skrijevski. Motto: “Elke euro is voor deze mensen van groot belang”. We willen u informeren op een aantal vragen die zijn gesteld:

Vraag: Is het geld uit giften 100% ten bate voor hen of zijn er nog administratieve kosten die hiervan af gaan?
Antwoord: Het geld uit de giften is 100% voor Igor en Galina.

Vraag: kunt u een kort overzicht geven van hun situatie?
Antwoord: Ja, lees hier een korte samenvatting.

Vraag: hoeveel geld is er nodig?
Antwoord: Geld is nodig voor het dagelijks bestaan en onderdak en voor internationale rechtshulp. Op dit moment is ongeveer €15.000, – nodig.

Vraag: Waarom kunnen ze niet gewoon terug naar Amerika?
Antwoord: In deze tijd houden nationale en internationale systemen te weinig of vaak geheel geen rekening met staatloze mensen. Dit helaas ondanks ondertekende conventies. Dit blijkt door het verzaken van rechtsgeldige plichten van de kant van de overheden en het negeren van mensenrechten met desinteresse voor het individu. Op dit moment zijn we bezig Igor en Galina op rechtvaardige en rechtmatige manier te helpen zodat zij weer naar hun huis kunnen in de USA.

Wilt u hen steunen voor een klein of groot bedrag, dan kan dat op rekening 543.22.16 (ING Bank) t.n.v.Stichting Dak- en ThuislozenZorg Menorah (afgekort DTZ Menorah) te Apeldoorn, onder vermelding van “gift voor actie Igor en Galina”.

Meer informatie over doneren vindt u op onze donatiepagina.

Vervolg Igor en Galina