fbpx

Ja, ik wil meedoen! Dat is goed nieuws. Behalve het doneren van kleding, dekens, voedsel of een financiële ondersteuning, kunnen wij ook praktisch hulp gebruiken bij allerlei activiteiten. Hieronder een overzicht:

Kapper / Kapster met het hart op de juiste plek?

Wij zoeken jou!

Weet je nog waarom je kapper bent geworden? Misschien zocht je werk waarin je je creativiteit vorm kon geven?                                                                                        Wist je niet zo goed wat je wilde worden, en dan was kapper worden wel een praktisch beroep? Of was geld verdienen je motivatie?

Als je deze vraag aan een kapper stelt is de reactie vaak: Het leek mij zo leuk om met mensen te werken, ze mooi en blij te maken! …….
Wauw, wat een geweldige gedachte als je een beroepskeuze maakt en dit is precies de motivatie die wij zoeken bij vrijwilligers in onze prachtige organisatie: Iets voor mensen betekenen, ze mooi en blij maken.

In deze tijd zijn er steeds meer mensen die door omstandigheden of “verkeerde” keuzes de “weg” kwijt geraakt zijn. Die soms door verschrikkelijke gebeurtenissen in het leven niet meer een leven kunnen leiden dat ze graag gewild hadden…..Mensen met een rugzak vol problemen…… Sommige mensen hebben niet eens een huis of een dak boven hun hoofd. Deze mensen hebben vaak geen geld om naar een kapperszaak te gaan.

Als je kapper bent weet je welk effect een goed geknipt kapsel heeft. Het kan blijdschap, zelfrespect, zelfvertrouwen geven. Dit gunnen we ieder mens, ook mensen met een “rugzak” vol problemen. Als kapper kun je dus onderdeel zijn van een stukje geluksgevoel. Onze kapsalon: “Als je Haar maar goed zit” is een kapsalon waarin een team kappers elke eerste woensdagavond van de maand hun vaardigheden willen inzetten als vrijwilliger voor bovenstaande doelgroep. Vrijwilligers in onze kapsalon zijn zich ervan bewust dat klanten verschillend in de kappersstoel zitten. Sommigen gebruiken het knipmoment als moment voor zichzelf, terwijl anderen juist komen om gezellig te kletsen en al genieten van de aandacht als hun haar gewassen wordt. We ontmoeten klanten die hun leven willen veranderen en hierbij een passend nieuw kapsel zoeken. Deze sociale rol maakt het werk zeer waardevol.

Wie zoeken we?
Kappers, kapsters die:
• Regelmatig in ons team willen meedraaien! (Dit kan iedere maand zijn maar een aantal keren per jaar is ook al fantastisch.)
• de (knip)vaardigheden van het kappersvak goed beheersen.
• geen vooroordelen hebben
• tijd willen vrijmaken om praktisch iets te betekenen voor mensen met een “rugzak”

Tot slot:
Je werk als kapper is erg nuttig. Vrijwel iedereen heeft een kapper nodig.
In vrijwel geen enkele salon zul je meer dankbaarheid ervaren en waardering voor je werk ervaren dan in de kapsalon van onze stichting.

Maaltijden uitdelen

We hebben 2 keer per week een warme maaltijd. Iedere zondagavond om 17:30 is er een maaltijd bij Menorah (Paslaan 11) en iedere woensdagavond vanaf 19:00 uur maaltijd met koffie en thee in het gebouw van Menorah, aan de Paslaan 11.

Inloop

Van maandag tot vrijdag is de inloop aan de Paslaan 9 geopend van 9:00-12:00. Deze inloop is bedoeld voor dak- en thuislozen.

Koken

Voor onze maaltijden wordt zoveel mogelijk vers gekookt. We hebben hiervoor altijd kookvrijwilligers nodig. Je kookt dan voor de helft van onze bezoekers (ongeveer 15-20 pers.). Een andere koker zorgt voor de andere helft.
Wij zorgen voor menu’s, recepten, kookroosters, pannen en warmhoudbakken. Eventuele kosten mogen worden gedeclareerd. Beschouwt u het liever als gift? Houd u er dan rekening mee dat financiële giften belasting aftrekbaar zijn.
Als je hierbij wilt helpen kun je het beste contact opnemen met onze coördinator koken, Gelisa Crielaard, via gelisa@dakloosapeldoorn.nl

Eerste hulp bij wonen

Uiteindelijk willen wij het liefst mensen helpen uit hun dakloze bestaan, naar een eigen huis. Vaak begint dat heel bescheiden, soms met niets. Geen bed, geen bank, geen potjes en geen pannetjes. Geen witgoed, geen vloerbedekking of gordijnen. Er moet dan nog heel veel gebeuren. Daar helpen wij graag bij. Neem dan contact op met een van onze outreachend werkers, via info@dakloosapeldoorn.nl .