fbpx

Ja, ik wil meedoen! Dat is goed nieuws. Behalve het doneren van kleding, dekens, voedsel of een financiële ondersteuning, kunnen wij ook praktisch hulp gebruiken bij allerlei activiteiten. Hieronder een overzicht:

Maaltijden uitdelen

We hebben 2 keer per week een warme maaltijd. Iedere zondagavond om 17:30 is er een maaltijd op het marktplein en iedere woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur maaltijd met koffie en thee in het gebouw van Menorah, aan de Paslaan 11. Daarnaast is er tijdens de wintermaanden Winterherberg op dinsdag- en vrijdagochtend.

We kunnen hierbij altijd mensen gebruiken. Interesse? Laat het ons weten!

 

Koken

Voor onze maaltijden wordt zoveel mogelijk vers gekookt. We hebben hiervoor altijd kookvrijwilligers nodig. Je kookt dan voor de helft van onze bezoekers (ongeveer 15-20 pers.). Een andere koker zorgt voor de andere helft.
Wij zorgen voor menu’s, recepten, kookroosters, pannen en warmhoudbakken. Eventuele kosten mogen worden gedeclareerd. Beschouwt u het liever als gift? Houd u er dan rekening mee dat financiële giften belasting aftrekbaar zijn.
Als je hierbij wilt helpen kun je het beste contact opnemen met onze coördinator koken, Gelisa Crielaard, via gelisa@dakloosapeldoorn.nl

 

Eerste hulp bij wonen

Uiteindelijk willen wij het liefst mensen helpen uit hun dakloze bestaan, naar een eigen huis. Vaak begint dat heel bescheiden, soms met niets. Geen bed, geen bank, geen potjes en geen pannetjes. Geen witgoed, geen vloerbedekking of gordijnen. Er moet dan nog heel veel gebeuren. Daar helpen wij graag bij. Neem contact op met Bert van Veen, coördinator huisvesting, via bert@dakloosapeldoorn.nl .