fbpx

Financiële steun gezocht voor deze staatloze mensen. 

Igor en Galina Skrijevski (respectievelijk arts en tandarts) willen terug naar Amerika voelen zich hier in Nederland niet thuis. Ze zijn door verschillende procedures uiteindelijk in Nederland in Apeldoorn op straat terecht gekomen en het enige wat hen van de straat af houdt is medemenselijkheid van enkele Nederlanders. Want zelf zijn ze staatloos en vallen dus volledig buiten het systeem. Het staatloze stel is inmiddels al vijf jaar in Nederland, terwijl al hun bezittingen in Amerika zijn. In Nederland hebben ze op dit moment recht op niets. Geen papieren, geen werk, geen zorg en geen bijstand. Momenteel vinden ze onderdak bij een Apeldoorns gezin, maar dat is slechts een tijdelijke oplossing. Dakloosapeldoorn wil hen helpen om ze een menswaardig bestaan te bieden. En daarvoor vragen wij financiële hulp… 

Foto: Reformatorisch Dagblad

Er is al veel over hun situatie geschreven. Verschillende media zijn langs geweest en zij waren in een uitzending van de Ombudsman. Voor meer informatie verwijzen we je dan ook graag door naar andere artikelen. Wij focussen ons nu op wat nodig is voor Igor en Galina Skrijevski, zolang zij hier in Nederland zijn. Ze hebben geen onderdak en teren op de goedwilligheid van particulieren. Voor voorzienbare toekomst willen wij hen steunen en hun de basisbehoeften financieren, zodat ze in ieder geval hierin worden voorzien. Eveneens ondersteunen we hen in het leggen van contacten met de nodige instanties die hier iets aan kunnen doen. Zij zijn vastgelopen door het zogenaamde rechtmatige systeem en om dit weer vlot te trekken is professionele expertise nodig.


Wij vragen uw steun, elke euro is voor deze mensen van onschatbare waarde.
                        Hulp NU:  medische zorg en basale levensbehoeften.
                        Hulp MORGEN:  terugkeer naar de Verenigde Staten

Wilt u steunen dan kan dat op rekening 543.22.16 (ING Bank) t.n.v.Stichting Dak- en ThuislozenZorg Menorah (afgekort DTZ Menorah) te Apeldoorn.  Voor meer informatie over doneren kunt u op onze donatiepagina kijken. Vermeld bij uw gift dat het voor Igor en Galina is. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat het bij hen terecht komt. Bedankt!

Wie helpt Igor en Galina?